Vina Bisquertt


180 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santiago en 15 kilometer van Santa Cruz liggen de wijngaarden van Bisquertt, o.a. Las Garzas, Chomedahue, Lihueimo, Rinconada, Casas Viejas, El Rulo, en Trinidad. Iedere wijngaard heeft zijn eigen kenmerkende micro-klimaat, dat bijdraagt aan subtiele nuances en complexiteit.

 Hier wordt het levenswerk van Osvaldo Bisquertt door zijn zoons voortgezet met als doelstelling structureel tot de top 10 van wijnhuizen in Chili te horen. De familie Bisquertt draagt het motto “respect”. Respect voor de consument, de werknemers en uiteraard de streek Colchagua Valley. Deze streek, op een breedte van 34 graden ten zuiden, wordt sterk beïnvloed door de nabijheid van de Stille Oceaan, wat resulteert in koele nachten en droge zonnige dagen en het creëren van de optimale groeiomstandigheden. De bodem is alluvial (losse grond dat afgezet is door de rivier) met een uitstekende drainage (het afvoeren van water uit de grond). De wijn is roestvrij staal gefermenteerd, koud gestabiliseerd en gefilterd voor het bottelen.
De Tinguiririca rivier stroomt langs de noordelijke rand door de stad Santa Cruz en voorziet vele wijngaarden van (smelt)water, silt en klei.De wijngaarden zijn verdeeld over twee grote gebieden.De El Rulo estate (115 ha) heeft een mild tot warm klimaat. De wijngaarden liggen tegen de heuvels aan en de bodem heeft een open structuur die bestaat uit kalksteen en klei.De El Chequen estate (95 ha) heeft een gematigd warm klimaat door de invloed van de oceaan. De wijngaarden liggen in een rivierdal, wat ervoor zorgt dat de bodem vol mineralen zit op een ondergrond van klei en grind.
Aan de basis ligt de hoogste kwaliteit druiven, mede dankzij het werk van wijngaardmanager Jaime Araya, die de leiding heeft over de wijngaarden.
De wijnmakers zijn Felipe de Solminihac en Joanna Pereira, beiden hebben verschillende studies afgerond en ervaring opgedaan in onder andere Californië en Frankrijk.